BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 12 March 2011

Bumi ni dah 'tua' sangat...

Semalam masa otw balik kerja, bapak aku sms bagitau Jepun kena earthquake yg kuat beserta tsunami. Nak tengok kat berita pukul 8pm si Naufal sibuk nak tengok channel Ceria dia tu. Hampesss....

Sanggup pagi2 buta (seawal 4.30am) aku bangun untuk google cerita2 dan gambar pasal perkembangan kat Jepun ni (sebab semalam tertido awal)...heheheee.....

Nak komen lebih2 pun, tak terkata apa. Cuma banyakkan berdoa semoga keadaan cepat pulih, rakyat kita kat sana selamat dan ekonomi kita tak terkesan sangat dek kerana 'kelumpuhan' Jepun sekarang ni. Antara gambar2 yang aku boleh share (tapi rasanya mostly pun dah baca/tengok semalam):







Kesian kan? Tak dapat bayangkan kalau Malaysia kena mcm ni. Walaupun Malaysia bukan termasuk dalam area lingkaran gunung berapi, aku harap kerajaan ada contingency plan untuk bencana2 yang tak diduga lain yang kita sendiri tak boleh nak bayangkan/jangkakan akan berlaku.

Pics from :

Al Jazeera News
Yahoo

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

salam k yatie..sy pon dh lame giler tk tinggal jejak kt blog ni..huhu..nway, ade tgk brite psl tsunami kt jepun ni smalam..mmg menakutkan tgk keadaan mase tuh..=(

maya amir said...

takut kan..mcm2 jadik..huhu..betul laa bumi semakin tua.. takut kat msia ni..walaupun jauh dari ancaman sume tu, kalau Allah nak bagi, Dia boleh bagi bile2 mase jek kan..huhu

MamaChia said...

iya sanggat dasyat...terasa kerdilnya kita.

YatieJay said...

Lily,
Lama tak jenguk takpe, jangan lupa akak terus sudah : )

Maya,
Betul tu maya...memanglah kita tak termasuk dlm lingkungan bahaya, tapi Allah tu Maha Kuasa. Kalau dia nak bagi jadik...jadiklah ia...Huhuuu...

MamaChia,
Akak kat Sabah kan? Lagi takut....kan?