BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 4 October 2009

Beraya Rumah Opismate ~ Nanie

Pergi beberapa blog org lain, jeles lak tengok dia orang tepek gambar2 open house dan gambar2 beraya....Aku ni belum betul2 beraya lagi, mana taknya asyik harapkan weekends aje. Weekdays balik keja dah kul 7pm lebih dan kepenatan. Kalau boleh gagahkan diri, sempat lah pergi satu rumah satu malam...Itupun sekadar pergi rumah2 org yg dah "berumur", konon2 tanda ingatan kat diaorang lah sempena raya ni....

Minggu lepas beraya ke Muar (kampung belah encik husband) tapi malang sungguh sebab ketiga2 rumah yang kami singgah penghuninya pergi beraya luar dari Muar...so, agenda nak beraya tak jadik kami singgah bandar Muar lah, carik mee bandung Muar yang sangat famous itewww....Punya sedap, lupa nak snap gambar sebagai bukti....heheheeee....

Eh, tajuk entry pasal beraya rumah Nanie kan? Berikut adalah gambar2 yang sempat diambil selepas kitaorg dah kekenyangan makan mee rebus yang sedap.

Tengok gaya si linda tu....tak senonoh pegang buah mcm tu!


Kalau korang nak tau (nak tau ke?!?!), ni ajelah sekelumit orang melayu yang dok kat department material dan planning. Lebih kurang 10% je dari bilangan pekerja dua deparment tu. Selebihnya chinese dan rasanya 5% lak Indians.

Errr...sekian saja kot untuk kali ini...saya sekadar nak memenuhi tanggungjawab seorang blogger. Utk update blog at least seminggu sekali (tengah kekeringan idea....sekering balang kuih raya kat umah ni!)

To Nanie : tahun depan jemput lagi ye... ; )

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

huu..samela kite. opis kegersangan org melayu skang ni. bile amik org baru jerk, mesti chinese..=(

nway, mcm best jerk open house tu. mesti gamat bile ladies ramai2 berkumpul mcm tu kan..hehe

Cinda... said...

nape plak x senonoh.. ok ape tuh..

YatieJay said...

Lily,
betu...betul...kalau yg berhenti 5 org, penggantinya mesti 4 chinese 1 malay...kalau nasib tak baik semuanya chinese. Kekadang kecik ati gak, bukannya org kita keja tak bagus tapi peluang tu kurang...

Linda,
Heheheee.....tak senonoh di mata akak...