BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 19 June 2009

Kucing makan anak!


Pernah dengar perumpamaan "Seperti kucing makan anak"? Gambar di atas adalah contohnya...tapi "kucing" ni makan coklat. Coklat tu dia jumpa kat dalam handbag ummi dia...

Si kenit ni memang suka sangat selongkar handbag ummi dia dan bukak wallet babahnya. Kalau dapat...senyap2 je dia keluarkan isi dalam beg/wallet tu. Kalau dapat tarik duit (especially yg RM50) mesti tersenyum lebar...kecik2 dah mata duitan.....ceh!

Hari tu kebetulan aku ada beli coklat (mak memg hantu coklat), terlupa nak keluarkan dan simpan kat peti sejuk.....tah mcm mana naufal leh selongkar dan terjumpa. Dalam diam2 tu, tah mcm mana dia boleh bukak wrapper coklat tu dan makan.....

Aku tak perasan lagi.....dah lama tu baru aku terasa "sunyi" semacam.....apasal Naufal ni senyaaaappp aje?! Carik punya carik rupanya tengah senyap2 makan coklat baeekkkkk je....

Dan itulah hasilnya.....seperti kucing makan anak....comot sekali!

6 comments:

ibu_arifa said...

hahaha..tu lah..kekadang kita cam tau2 jer anak buat 'something' kan.. bila dia senyap semacam tu..kena cepat2 pergi tgk la..ada lah "kerja" dia tu..
Naufal= kucing comel

Intan said...

Haa haa pandainya naufal curi-curi makan coklat ye ;)

Siti @ nurie said...

sama cm mia je mata duitan...he he he.......tapi, skrg ni, kalau mia senyap semcm je, cnfirm dia kat bilik air...kengkonon nak basuh tgnlah..tapinyer ngn baju2 skali basah.....uiks,...ibu mia ngn mia mmg antu coklat ngn kek...sebulan skali, mesti ajak mia shopping kek...ha ha ha

Queens said...

Kak..hi hi hi yummy..
dia x share ke ngan org lain hahahaha

*ps..dpt duit 50 hinggit dia senyum eh? hi hi hi mmg pandaiii

Elyn said...

alamak...... wafiq nnt mesti cam ni gak..... abih selongkar brg ek!!

YatieJay said...

Ibu_arifa,
nak tambah leh...naufal=kucing comel=budak notti

Intan,
Jaga2 nanti Arissa pun mengemas handbag ibu dia. Girl lagi suka handbag...jgn curik2 pakai lipstick udah le.....

Siti,
Baik2 kalau dia main kat bilik air bahaya! Memg budak2 ni kena selalu jenguk dia buat apa....kekadang tu tah apa2 je benda dia masuk dlm mulut...

Queens,
Mana dia nak share...bukan selalu dpt makan coklat..tu yg sampai curi2 dan diam2 makan....dia tau kalau akak nampak confirm tak dpt merasa...

Elyn,
Biasa lah...semua budak akan melalui 'fasa' selongkar ni....