BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 19 June 2009

Company Mesra Ibu Mengandung

Dapat e-mail dari HR yang bertulis....

Good news for those pregnant ladies…

In order to serves our employees better, Security Department have reserve 18 Special Car Park with the denomination of six (6) lots for PCA and Main Office staff below Canteen 1, 6 for TL under Canteen 2 area, 3 for Plastic and 3 for End-Pack.

The Special Parking facilities are open to all pregnant ladies of F********** (FTM1) with the following terms and conditions:

1) The car parking stickers is registered under your name.

2) Once apply the previous stickers will be change under Special stickers.

3) Once delivered you have to return back your special stickers to Security Department. Failure which, action will be taken accordingly.

4) These facilities are for those whom are 7 months pregnant and above.

5) If the pregnancies’ is less then 7 month and you have complication with your pregnancy, special recommendation or report, from any Specialist or Government Hospital Gynecologist are required, in order for you to be eligible. Recommendation from normal clinic is not acceptable.

6) First come, first serve basis.

P/S - Please liaise with Security Department for issuance of Special Stickers


Kenapalah masa aku pegnen diaorg tak terpikir nak buat special parking space utk or pegnen. Company aku keja ni sangat besar....tapi parking lot limited. Kalau datg lambat alamatnya kena parking luar pagar pastu menapak lah sampai opis. Sebab tu aku ni rajin datang awal, sebab malas nak parking jauh2. Biar kena datang awal asalkan tak kena menapak...

Tapi main interest aku skrg ni nak cadangkan kat HR utk sediakan tempat yg selesa dan sesuai utk sesi mengepam bagi BF mommies. Masa aku dulu susah sangat nak pam...terpaksa pakai shower room merangkap toilet. Bersih sikit dari toilet biasa...tapi still namanya toilet.

Tak dapat ruang yg luas, dapat 2-3 space yg ada privacy dan senyap berserta sinki utk cuci alat2 mengepam dan satu peti ais kecik jadik la kan? Memang lah sekarang ni aku tak perlukan tempat tu lagi....tapi kalau ada rezeki lagi lepas ni sekurang2nya kat opis aku dah ada tempat yg sesuai utk sesi mengepam...

5 comments:

Siti @ nurie said...

kak ti, ko terbyg tak pantry kat operation ni?...kat situlah siti cover2 mengepam tau...dan anak2 dara kat operationlah dok tlong jaga pintu sbb pintu tu takleh berkunci...nak pam kat surau bawah tu kang, ada org ingt ku mengular lak...ha ha ha.....parkir luarlah best kak ti...eksesai...he he he

YatieJay said...

Siti,
Gigihnya...pam kat operation yg ramai lelaki tu?

Siti @ nurie said...

tau tak pe...tapi la ni, kat operation dah ada surau sndiri..so, senang ckt kot...ceh, cnfirm je kalau next preggey, siti kat sini lg...ha ha haha...( tau tak sbb apa kat operation dah ada toilet ngn surau sndiri?)....semua staff main opis ada kunci toilet sndri.so, kitaorg takleh lah guna toilet bwh,,,,hampeh sgttttttttttt

ibu_arifa said...

saya pun harap sgt dapat tempat kerja yg ada menyediakan kemudaham utk para ibu yg BF ni.. risau jgk dgr adik ipar citer..yg kawan dia (cikgu sek ren) stop pump sbb keadaan di sek tak berapa menerima ibu2 yg pumping ni.. cikgu2 lelaki kt sek tu cam pandang serong kat kawan adik ipar kita ni.. so, skrg ni..dia bagi susu lembu (tin) jer kat baby dia..sian kan..
moga2 dipermudahkan lah utk saya nnt..aminn

YatieJay said...

Siti,
Apasallah org2 kat opis tu makin lama makin gila kuasa? Sampai toilet pun nak kena berkunci selalu?

Ibu_arifa,
Ibu2 yg bekerja memg bnyk sangat cabaran kalau nak fully BF anak dia. hati nak kena kuat dan sokongan org sekeliling memainkan peranan yg sangat besar....Semoga min dapat tempt keja tempat yg memudahkan urusan2 BF ni...