BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 10 June 2009

Half Day yang FREE!

Lalalaaa....gumbiranya hati...dah dua hari berturut2 balik half day....

Dalam masa dua bulan, dah dua kali main aircond kat opis mengalami major breakdown. Dah la opis aku tu takde tingkap...dok kat dalam ruang yg takde air circulation rasa mcm nak pengsan...Pagi2 ok lagi. Masuk kul 10-11am..dah mula panas.....dengan bau yg mcm2 mula menular.....Pergghhhh....Memang tak tahan!

Semalam aku gunakan peluang balik awal utk gi Tes*o beli lauk sikit utk buat bubur naufal pagi ni. Pastu amik naufal kat umah BS dia...Naufalnya tengah "menggeletis"...takmo tido satu hari makcik tu kata. Tapi bila sampai rumah, lepas minum susu terus tertido....alahai anak aku ni....Ummi baru nak ajak kau main2....

Hari ni lak, kitaorg diarahkan sambung buat keja kat rumah....view e-mail company melalui internet....tapi instead of checking my mail...aku terjebat type entry lak pulakkkkk!!!! Takde disiplin langsung...mcm mana lah nak mulakan keja dari rumah kan....(aku ni ada memasang angan2 nak bekerja dari rumah...tapi boleh ke kalau takde disiplin mcm ni?)

Esok pun dengar cerita air cond masih takleh dibaiki....part of me is wishing takleh dibaiki sampai jumaat ni....tapi the other part rasa kesian kat kilang ni....no production means no income....no income means no profit...no profit means....no bonus this year?!!

Entry aku kali ni sekadar nak melepaskan gian.....heheee....takde motif pun.....

8 comments:

Queens said...

huhuh..bestnya hafday!

Elyn said...

haah best nyer dpt freee 1/2 day!!!

Mummy Dasy said...

bestnye
kak kite pun tlg doakan smpi ari jumaat a/cond xde hikhikhik

YatieJay said...

Queens,
Yup, memg best!
Thanks sudi singgah rumah akak ; )

Elyn,
1/2 pun rasa berharga sangat...mcm2 aktiviti nak buat tapi tak sempat...

Mummy Dasy,
Doa tau...jgn tak doa....

Siti @ nurie said...

ye ye ye siti blas email smlm..dia bolh half day lak...ish...samalah ngn mia, time kita ecxcitd nak main2 ngn dia, dia bolh pulak tunjuk mood nak tido...boring je kan....

azzul said...

bestnye dpt hafday..ble p shopping..i wish i can get hafday leave too...

YatieJay said...
This comment has been removed by the author.
YatieJay said...

Siti,
Lepas send je e-mail tu terus dapat perkabaran dari boss yg kitaorg leh balik. Apa lagi, cepat2 lah angkat kaki balik....nanti boss tukar pikiran rugi lak....heheee..

Azzul,
Tulah pasal....tapi mcm tak sempat lak kalau nak gi shopping. Akak ni klau nak shopping kena start pagi2....baru puas nak mengukur shopping complex tu...