BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 26 February 2009

Uratku yang putus

Orang kata, setiap kali seorg pompuan melahirkan anak, ada certain urat akan putus. So ,hari ni aku nak menceritakan pasal teori urat putus ni yg terjadi kat atas diri aku.....

Aku rasa urat utama yg putus adalah "urat memory" (ada ke?!!). Lately ni memang ketara sangat sindrom lupa kat diri ni. Ni aku senaraikan mana yg aku bole ingat :


1. Aku terlock pintu tapi kat tangan aku bukan kunci rumah tapi kunci moto Mr Hubby. Nasib baik pintu pagar rumah dah bukak dan kunci kereta ada dalam handbag. So, aku boleh ambik kunci rumah kat Mr Hubby yg tempat kerjanya 5 minit aje dari rumah.....selamat la kali ni.......Lain kali mungkin aku tak bernasib baik mcm ni. Mungkin kunci keta dan rumah ada kat dlm, pastu pintu gate masih berkunci...haruskah aku memanjat pagar nanti?!!

2. Kejadian ni berlaku semalam. Masa kat dalam keta, aku terduduk atas wallet (tapi tak rasa lantaran "lemak" yg berlebihan) pastu aku tercarik2 mcm nak rak..sambil mulut ni membebel2. Takut gak kalau2 tertinggal kat klinik tadi....Agak2 peluh sejuk aku dah keluar barulah Mr Hubby bukak mulut bagitau "ada kat bawah b*ntot ayang tu....saja tak nak bagitau dulu. Biar dia kelam kabut sikit". Rupa2nya nak tunggu sampai aku panik....

3. Terlupa yang aku masukkan kunci umah dalam handbag...pastu sibuk mencari2 kunci keliling rumah....Siap boleh jadik issue dan masam muka dgn Mr Hubby...Rupa2nya aku yg lupa kunci tu kat dalam handbag (malam tu aku senyap2 letak kunci tu kat bawah bantal kat ruang tamu...pastu tuduh Naufal buat main kunci tu..heheee....sorry Naufal, ummi nak cover malu laaa...)

4. Kat office, kekadang aku call org, sementara nak tunggu dia pick up, aku boleh lupa siapa yang aku call....bila dia angkat, aku dengar suara baru ingat siapa....cehhh....

5. Dah berapa kali aku masak lupa nak boh garam......kalau sayur tu kekadang boleh cover dgn sos tiram.....tapi kalau sambal tumis? asam pedas? kari? Nak cover line punya pasal, bagi tau nak jaga kesihatan...heheee.....

6. Lastly yang paling teruk sekali masa aku LUPA NAK MASAK.......

So in conclusion, aku rasa urat aku memang ada putus...and lots of it! Ada kat mana2 pakar saraf bole tolong sambungkan balik tak...hehee....

6 comments:

Siti @ nurie said...

ooo.baru aku tau knapa minta no phone ngn aku...he he he...ooo kalau mcm tu, siti ni lglah byk urat terputus sbb kena caesran kan?...he he h..kak ti2, sesungguhnya, sikap pelupa mu itu mmg dari zaman anak daramu lagi tau...

YatieJay said...

Siti,
Amboi...tak sayang mulut nampak? Mintak ampun cepat..heheee..Memang la, akak akui sikap pelupa ni memang dah sebati dalam diriku ini....Cuma sekrg ni dah teruk sangat...tension tau...

fauzi-maya said...

wakakak...part nazir nak kenakan ko tgk muke ko panik.. aku setuju..kekeke... part lupe nak masak..palinglaa aku rase klako.. tapi bagus gak ko byk alasan --> jaga kesihatan ye? hahah.. pehtu naufal buat main kunci ye... tunggulaa naufal pandai ckp..siap ko yatie...hahhahaa...

::Umi Sufira:: said...

Kak Yatie, part lupa nak masak tu yang tak tahan...kah kah kah...buleh yek?

YatieJay said...

Fauzi-maya,
Ko gelakkan aku maya...sampai ati...hahaaa...aku pun gelakkan diri aku....

Umi Sufira,
Ha, caye jangan tak caye...kalau dah namanya Yatie Jay semuanya tak mustahil terjadik.

Linda... said...

hahha.. selalu nye.. tepon saya tapi nak cakap ngn org lain.. kahkah.. baru terjadi ari nie..