BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 11 February 2009

Sakit Telinga

Hari ni terpaksa ambik half day despite a lot of work dekat office ni.....Ni semua gara2 Naufal asyik nangis je malam semalam...badan dia lak kejap demam kejap baik...

Since Saturday dia dah mula nangis2 je. Dia punya menangis sampai hilang suara...panik aku dibuatnya... Naufal ni seorang baby yang sangat baik...jarang2 nangis unless keadaan betul2 memerlukan untuk dia nangis...Malamnya tido lak tak nyenyak...asyik gelisah dan merengek aje....

Pagi2 Ahad sebelum mandikan dia aku ingat nak bersihkan telinga dia dulu.....tengok2 kat telinga kiri dia keluar cecair kuning2 macam wax telinga tu.....banyak lak tu....rupa2nya sakit telinga, patut lah smlm nangis aje.......kesiannnn dia.......nyesal lak malamnya marah2 dia suruh dia tido.......

Yang buat aku risau ni, demam dia kejap datang pastu hilang.....malam nanti demam balik....Aku ni dah la fobia kalau dia kena demam..takut kejadian dulu berulang semula.....sebab doktor pernah kata, once baby dah pernah kena sawan tarik, dia mudah akan kena semula walaupun temperature dia tak jejak 39°C.....Dah la hubby kerja malam this week......

1 comments:

Siti @ nurie said...

kak ti...jgn kalut ssgt tau....make sure dia punyer suhu badan under 40 atau 39...kena make sure gak condition dia cmne...semoga naufal cepat smbuh....ingtkan isnin laps nak jejaln kat umah kak ti...tapi takut naufal jangkit chicken pox dr mia lak..he he he,..teingin nak tgok naufal mmbesar ni...