BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 12 February 2009

Mak Mon

Lepas maghrib semalam aku bawak Naufal gi urut kat Bukit Batu, dengan Mak Mon yang urut aku dulu.....which lepas urut next month-nya aku dapat Naufal (dengan izin Allah yang pastinya)...heheee.....

Alhamdulillah...after 3-4 days of sleepless nights malam semalam Naufal tido dengan nyenyaknya..bangun untuk minum susu aje.....Menurut Mak Mon, ada biji angin kat leher dia yang buat urat leher dia tegang....dia kata sebab banyak menjerit (memang pun!) tapi aku rasa kesan daripada sakit telinga hari tu....

Nampaknya aku dan Naufal serasi dengan Mak Mon ni....tapi sayang betul, sebab dia kata dah tak nak mengurut orang cuma kalau ada orang datang rumah mintak tolong dia akan cuba tolong urutkan. Ni semua gara2 dia kena "warning" oleh tukang2 urut lain sampai dia jatuh sakit. Mana taknya, ramai orang pergi jumpa dia walaupun kat kampung diaorg sendiri dah ada tukang urut...Bila dapat tau kat tukang urut yg "sana" tu, sakit la ati dia.....mungkin sebab tu dia takleh keluar mengurut kalau tak dia akan jatuh sakit....kesian kan? Ni lah dia orang Melayu, takleh nampak orang lain lebih sikit dari dia.....PHD tinggi sangat....tak percaya dengan rezeki ke?!

2 comments:

Siti @ nurie said...

kak ti, biji angin tu kita leh urutkan sndiri gak,,masa mandikan dia atau time nak tidokan dia, urut pelan...biji angin tu kalau dia mmbesar, mmg bolh buat sakit urat tau....urut je pelan2...baca2lah Bismillah ke...he he he...ni tukag urut yg selalu urut mia....dia ckp, kalau tgn ibunyer sndiri yg urut, lg cepat smbuh,,,dia katalah...he he he...semoga naufal cepat smbuh...bebudakkan....tgh lasak lg..

YatieJay said...

Siti,

Yeke? akak tak tau lak, ilmu baru tu....Sekarang ni susah nak urut dia lepas mandi coz dia asyik nak menyarap aje.....kalau tak cepat2 tangkap laju je dia merangkak.....Sesi menukar baju dan pampers sekarang menjadi mencabar lak....