BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 20 December 2010

Mandi buih yok!

Inilah aktiviti hujung minggu si Naufal semalam. Kesian, bukan selalu dapat mandi kolam macam ni. Kena tunggu babahnya off day dan takde kerja-kerja wiring (part-time). Kekadang kalau gian dia datang, tapi aku malas nak layan, dia akan usung kolam kosong ni dan baring dalam tu dok depan tv. Kesian kan? Tu lah nasib dapat ummi p.e.m.a.l.a.s....hahaaa....

Tengok masa ni, aku pun rasa macam nak terjun dalam tu! Tapi nanti takde ruang pulak untuk Naufal...macam baby hippo...ceh...




Sepanjang masa dia mandi tu kena perhatikan selalu. Kalau tak ada je idea pelik dia...minum air buih la, keluar kolam dan nak terjun ke dalam la....kreatif tak kena tempat budak ni! Mandi pulak kat porch kereta aje, maklumlah rumah sewa kami ni tak luas. Teres setingkat lah katakannnn.... Tapi boleh la untuk Naufal, dah cukup seronok untuk dia tu.

Part yang paling tak best bila nak suruh dia keluar dari kolam untuk bilas badan menandakan sesi mandi manda dah habis. Drama sungguh! Aku yang penat nanti nak angkat dia yang meronta-ronta takmo keluar kolam. Sebab tu lah ummi ni m.a.l.a.s nak bagi Naufal mandi kolam macam ni, tau tak? Haishhhhh..... Nasib baik babah ada untuk keluarkan air dari kolam dan cuci+kemas semuanya.

Takpe, mana tau nanti satu hari nanti ummi dan babah hidup senang kita beli rumah banglo lengkap swimming pool ye....Naufal nak mandi sampai kecut pun takpe.

(Gambo drama tak sempat nak snap. Hati panas, nak cepat2 bilas dan pakaikan baju dia..huhuu)

7 comments:

Syahida said...

wahhh...syioknya...buleh la buat selalu :)

ummi aka iem said...

syoknye naufal ..faiq nk join sekali boleh ..muat lagii tu kan hehe

Siti @ nurie said...

ni x leh mia nmpak ...bahhaya..ada yg dia request gak..hik hik.....tp sekrg mia pntg nampak laut ngn sungai..sibuk nak mandi laut....last2 hr tu, ajak gi wet world batu pahat, smpai gigil pun dia x nak naik...otw balik kulai, dia leh ckp "mama, tu bukan laut...nanti kita mandi laut eh"..adeh.....

mie said...

tu dia xnampak swimming pool kat umh kite lg..klu nampak sure dia xnk kluar..hehehe

YatieJay said...

Syahida,
Takleh selalu. Nanti lemak!

iem,
Faiq punya kolam lagi best....dan besar! Nanti naufal gi umah Faiq ye.

Siti,
Bagilah chance dia mandi laut lak siti. Feel dia lebih best sebab leh main pasir bagai....hehee

mie,
Memang confirm!

lily azliyana @ mama zara said...

alahaiiii..syoknye tgk naufal mandi buih dlm kolam..Zara lagi sadis sbb mama die tk pernah lagi belikan pool mcm tu..nk mandi buih mandi dlm bath tub baby tu jek..ehehehhee

YatieJay said...

Lily,
Muat lagi ke Zara dlm buth tub baby tu?