BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 22 December 2010

Akibat Tido Dalam Kelas Bila Cikgu Mengajar

Jumpa banner ni kat TJ Mart Saleng. Iklan basikal pakai kuasa bateri.

Menangis agaknya cikgu Bahasa Malaysia dia kalau baca banner ni. Nak tulis dalam english...just write in english. Kalau BM, BM sajalah. We are Malaysian, and we are not that stupid! Sorry lah, aku memang tak suka kalau orang buat kerja cincai macam ni....lagi pulak melibatkan bahasa kebangsaan (ironinya, blog aku ni pun penuh typo dan rojak bahasanya...heheee...)

"pencurian anti"....kejadahnya?!

"Bateri Tuduhan Penuh could be run at least 50km"...pfftt!!

Not sure whether banner ni kena mintak lesen oleh Majlis Perbandaran atau tidak. Kalau ada, adalah menyedihkan takde sesiapa yang nak tolong tegur atau betulkan bahasa caca marba ni.

Aku ni, even kalau typo kat barang2 lain (contohnya barang elektrik atau makanan) mintak maaf lah nak beli....terus jadi was-was tau! Ye, walaupun blog aku ni penuh dengan kesalahan tatabahasa, ayat tunggang langgang dan rojak....aku sangat cerewet bila melibatkan kesalahan2 bahasa macam ni. Cerewet dan emo. Macam bagus kan?

p/s :Inilah akibatnya kalau cikgu2 sibuk buat video miming agaknya.....Hahaaa....Jangan marah noooooo.... ; )

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

heheh..mmg rojak sungguh banner iklan tuh..npak sgt main taram buat jek..huhu

Syahida said...

yatie, mmg sakit mata & kepala bila baca banner ntah2 apa2 macam ni...erk~ masalahnya, banyak pulak tu banner2 yang 'silap' macam ni..huhu

YatieJay said...

Lily,
Itu namanya "tidak apa" attitude.

Syahida,
Eh...cikgu! Kalau cikgu mesti lagi sakit mata kan?

maya amir said...

kehkehkeh..takleh tahan.. asal boleh jek bangsa depa nih..mengong