BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 12 September 2009

Tag - Linda & Yusz

Haaaa...dah lama tak update, sibuk sangat kat opis bila balik rumah dah keletihan. Nak bukak laptop pon malas jurus tahap tertinggi....heheheee...

Disebabkan otak ni takleh nak berfikir sangat, jalan paling mudah utk update blog disamping naik semula ke ranking antara yang teratas blog roll anda (thanks pada yg sudi listkan blog yg tak seberapa ni), jalan paling mudah adalah jawab tag!

I've been tagged by Linda and Yusz...

***The rules of the game get posted at the beginning. Each player answer the question about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their name. Then goes to their blogs and leaves them a comment. Letting them to know that they have been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer. So now, on to the questions…!!***

*1* What were you doing 5 years ago?
----> Year 2004, masih keja kat kulai sebagai secretary GM yg sangat hampes! Hampir setiap hari kena datang kerja including weekends dan public holidays. Aku seolah2 takde life masa tu...Sekarang ni kalau dioffer gaji RM5k pun aku tak hingin keja kat situ semula....heheheee...

----> Relationship dengan encik BF (now hubby) masih di tahap suam2 kuku dan tak pasti. Kejap ok, kejap lagi gaduh balik..... [jodoh memang kuat, kawin dgn dia gak]


*2* What are 5 things on your to-do list for today?

  1. Gi pasar nak carik isi ikan merah...tekak teringin nak makan kari lak hari ni [cadang nak letak bende banyak2...makan lak dengan sambal belacan.....fuyoooo]
  2. Gi opis loyer....acara sign menyain...
  3. Nak pasang langsir baru [hohooo...langsir raya beb! Tahun lepas tak bertukar]
  4. Mengemas rumah sedaya mungkin. Ni je weekend yg ada nak kemas rumah, next week dah balik umah MIL utk beraya
  5. Update blog lagi petang2 sikit nanti

*3* What are 5 snacks you enjoy?

----> mak memang suka snacks [tengok saiz badan lerrr]. Kalu nak lsitkan bnyk sangat tapi yg pastinya coklat tersenarai paling atas!

*4* What are 5 things you would do if u were a Billionare?

5 je ke? Senarai aku panjang ni!

1) Derma kat org2 susah/anak2 yatim dulu [yes....jawapan yg cliche, tapi i really mean it. Ramai sebenarnya org susah kat Malaysia ni]

2) Bawa parents dengan parents in law gi Haji

3) Beli sebiji villa lengkap dengan maid utk kemas umah [Dasar pemalas! Mana larat kemas rumah 15 bilik sorang2 dek non oiiiii]

4) Round the world berkali2 sampai jemu [Destinasi wajib Italy, New Zealand dan Belanda]

5) Invest [ni mesti buat...gunung kalau hari2 dikorek akan rata jugak satu hari nanti]


*5* What are 5 jobs you’ve had?

1) Buyer - current job

2) Purchasing assistant

3) Executive secreatry merangkap tukang buat teh boss + hidang lunch dia [best sikit je dari keja tea lady]

4) Admin & Accounts Executive

5) Practical Trainee kat Carrefour


*5* person to tag
Harap2 kali ni aku tak terlambat...nanti orang lain dah buat

1) Zah ----> kawan baru ; )

2) IEM ----> kawan baru gak ; )

3) Siti@ Nurie ----> ni kawan yg wajib ditag (jangan marah nooo)

4) Maya ----> kau dah ada blog sendiri, wajib bayar tag sekarang ni

5) Cikpid ----> Akak belum pernah tag kau kan...

Mostly nama2 di atas adalah org2 yg aku tak pernah tag sblm ni (with the exception of Siti...heheheee..)

3 comments:

Cikpid said...

ok..sy buat..hehehhe..sbb sy pon xde idea nk update ni...

IEM said...

ok nanti im buat key...
tq tag im...

izzahazfar said...

sudah buat tau...!