BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 30 May 2009

Entry Tertangguh ~ Balik Kampung

Dah sebulan gambar ni tersimpan. Semuanya diambil masa aku balik kampung cuti Labour Day hari tu....Nak buat satu entry pasal balik kampung tapi tak tau nak citer apa....so aku tempek gambo jelah...

Masa dok Penang satu ketika dulu...kalau nampak org bergambar atas feri aku mesti andaikan org tu datang dari luar Penang...dan aku sebagai warga negeri Penang, tak pernah amik gambo atas feri...kenkononnya malulah tu....cehhhh..tapi sejak dah officially jadik org Johor tanpa segan silu aku posing sakan atas feri anak beranak....hahahaaaa... Tak malu dah...plat keta pun dah mula dengan huruf "J".....mai dari Johor lah tuuuu (aku andaikan org Penang yg atas feri tu cakap)....


Penang's Most Famous Landmark : KOMTAR and Ferry


...dan juga Penang Bridge



Naufal pegang kuat2 sebab takut ummi campak Naufal ke laut ye?!
(owhhh...baru ummi perasan yg lengan ummi dah besar diameternya..)



Kalau gi pasar Chowrasta..rugi kalau tak pekena cucuq udang ni....berbaloi-baloiii...

Dan secara tiba2.....aku rasa rindu nak balik Penang lagi....huhuuuuuu......(I miss my parents so bad right now) -----> ayat ni aku type dengan pandangan yg blur kerana air mata.....

: (

6 comments:

ibu_arifa said...

ohh..akak org penang ker?..nnt balik mai sini, leh la kita jumpa nnt. tak sangka tul..ingtkan org Joho..

YatieJay said...

Ibu_arifa,
Bapak akak org Penang mak org Johor (akak pun lahir kat Johor). Since bapak dah beli umah kat Penang, kiranya kampung akak kat Penang laaa...Nak ikutkan, cakap loghat utara akak tak gheti langsung sebab sblm tu dok merantau sbb bapak akak tentera laut.....Ni kira org penang tak sedar diri...huhuu..

Len kali kalau akak balik Penang kita buat appmnt ok....leh jumpa Dalila in real life.....Gerammmm tengok dia!

fauzi-maya said...

hah..baru ade gmbr..puas ati sket nak negok..hehehe... tetibe aku rindu penang gak yatie..ingat tak misi kite gi bukit bendera, usm..etc ngan sape eh? aku lupelaa..sape lagik ade mase tu?? hehe.. kenangan tul

YatieJay said...

Maya,
Yeee....aku ingat semua tu...tapi kau ingat tak masa kat Batu Feringi kita TERskodeng org bercengkerama?! Siap gilir2 tukar pakai sunglass pastu konon2 posing amik gambar....tapi sebenarnya nak tengok adengan apa kat bawah pokok tersebut? Isyyy...tak senonoh betul perangai kita masa tu (tapi lagi tak senonoh org yg kat bawah pokok tu)

Siti @ nurie said...

aku rindu gak nak sesekali gi penang...rindu kat popia basah kat bagam jermal tu...hu hu

YatieJay said...

Siti,
Yup..popiah basah kat belah2 utara lagi best dari yk kat area johor ni....buat masa ni tak pernah jumpa lagi yg boleh challenge rasa popiah basah sana...