BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, 12 October 2010

Opss...aku buat sesuatu yang notti semalam!

Amaran : Anda disarankan supaya tidak meniru perbuatan tuan punya blog. Ia adalah tidak beretika. Kalau buat juga, risiko tanggung sendiri.

Poyo!

Takde mende pun. Cuma nak cerita...semalam aku buat kerja gila. Aku telah meng'mc' kan diri untuk pergi dating berdua dengan encik nazir. First time buat kerja ni.....dalam takut, rasa excited gila.

Pergi mana? Buat apa?

Kita orang tengok wayang kat Tebrau City! Yeyyy...akhirnya impian aku terlaksana sudah. Lama gila tak tengok wayang, 3 tahun ada kot. Since pregnantkan Naufal kitaorg terus stop tengok wayang sebab orang tua2 tak galakkan keluar malam kalau mengandung anak sulong (apa rasionalnya, tak pasti lak. Dah org yg makan garam dulu pesan, ikut ajelah). Nak tengok wayang di siang hari, mcm tak best.

Part yang paling tak best, adalah pergi klinik untuk mengatakan aku sakit dan nak mc. Tak reti laaa nak buat2 sakit pastu mintak mc. Tapi determination nak pergi tengok wayang buat aku tebalkan muka. Alhamdulillah....senang gila! Doktor tu check aku tak sampai 1 minit pun....

Kenapa tak amik cuti aje. Kenapa perlu amik mc?

Cuti aku tinggal sehari aje. Dan minggu ni adalah minggu terakhir aku berkhidmat kat office sekarang. Next week start kat tempat baru (nervousnyaaa!). Kiranya ni nak celebrate sempena dapat kerja baru pun ada gak.... Sebab tu nak simpan cuti terakhir tu untuk leave one day earlier.

Typical blogger....mesti kena camwhoring dulu!
(thanks to encik nazir sebab bagi kerjasama....biasanya kalau aku kata
nak letak kat blog, dia memang takmo interframe)


Destinasi pertama lepas beli tiket wayang mestilah sesi makan! Dah lama teringin nak makan kat Manhattan ni. Akhirnya hari ni terlaksana....

Ni aku punyeeee (pencinta pasta)....big portion, senak gak perut nak habiskan.
Tapi sangat sedap....diet aku gone with the wind.

Ni encik nazir punya...wajib makan nasi. Tapi nasi ni dimasak dengan herbs.
Yang kat dalam aluminium foil tu, ikan cod. Heaven.....sedap gila!

Gambar masa makan tiada....
Yang ada pinggan kosong. Yup, kitaorang makan sampai licin...to the last bit!
Kucing tengok pun nangis laaa, sebab takde apa tinggal untuk dia makan lepas tu
Heheeee....


Masa makan tu memang teringat sangat kat Naufal. Terdetik kat hati, apalah yang dia makan kat taska hari ni. Sedap ke? Sebab apa yang kitaorg makan tu,semua fav dia (fettucine carbonara dengan brokoli dekat nasi encik nazir). Dah ada anak.....nak dating berdua je pun masih teringat2 kat dia dan rasa tak best. Tapi kalau bawak dia, alamatnya semua plan akan rosak....terpaksalah kali ni tinggalkan dia kat taska. First time buat, dan rasanya tak sanggup nak buat lagi kot unless betul2 perlu kena tinggal utk urusan yang penting.

Owww...lupa nak bagitau cerita apa yg kitaorg tengok semalam. Devil by M Night Shyamalan. Cerita pasal 5 orang terperangkap dalam lif. Sementara nak tunggu skuad penyelamat datang, setiap penumpang lif tu akan mati dibunuh tiap kali lampu terpadam. Siapa yg bunuh dan kenapa? Kenalah tengok sendiri....agak suspense la bagi aku yg penakut ni. Walaupun kena kritik agak teruk, bagi aku ok-ok aje cerita ni. Since takde choice lain nak tengok wayang punya pasal.

Poster filem ni (thanks to google)

Ok, itu saja cerita 'adventure' aku semalam. Aktiviti yang mungkin biasa bagi setengah orang....tapi sangat bermakna untuk aku (dan harap encik nazir jugak). Hmmmmm....rasa kekenyangan sampai malam, and yes, rasa takut lak nak naik lif pasni! ; )

15 comments:

maya amir said...

ya ampun yatie.. ko 1st time ke buat keje neh..kekekkek sorilaa aku tergelak.. tulaa sape suh takmo bljr dgn aku..ko tau tak, aku tensen dgn manager pun esoknye aku gi amek mc gi shopping dgn arjoo.. wakkakaka.. nmpknye, aku kene berusaha keras utk me'mesong'kan ko..haha.gurau jek!beb, jgn rase guilty, sbb pada aku, sometimes, we need to spend time together without the kids..sometimes ok, bukan selalu:)baru laa rase mesraaaa & manissss sentiasa..hehehe

Siti @ nurie said...

ct kalau ckp ngn zam nak gi dating berdua, dia rasa cm pelik je bila dah berempat, tiba2 tinggal 2..ada sekali masa nak uruskn rumah kt jb, tinggal mia kt nursery, so ingtkan nak amik ptg je..lebh berdua2an kt umah...x smpai satu jam, kitaorg dah boring sbb x tau nak buat apa..ha ha ha....

YatieJay said...

Maya,
Ooooo...kira inilah rahsia kebahagiaan rumah tangga korang ye?!! Manisssss aje ; )

Siti,
Yup, kutahu perasaan itu. Memang rasa sunyi kan? Korang lagi laaa, dah ada dua.

yusz said...

dulu slalu time bujang ponteng keja sbb nak gi jalan2 ngn member.. sbb bosan + stress kerja +mslah peribadi hehe.. slalu sgt, sebulan at least skali ponteng utk tujuan ini. Sejak kawen & beranak ni xingat plak pnah buat ke tak.. pernah kot hihihi.. best tau, esoknya nak dtg kerja lagi best hihi..

yusz said...

dulu slalu time bujang ponteng keja sbb nak gi jalan2 ngn member.. sbb bosan + stress kerja +mslah peribadi hehe.. slalu sgt, sebulan at least skali ponteng utk tujuan ini. Sejak kawen & beranak ni xingat plak pnah buat ke tak.. pernah kot hihihi.. best tau, esoknya nak dtg kerja lagi best hihi..

lily azliyana @ mama zara said...

Heheh..sy klu en hubby balik n cuti waktu weekdays, mmg kompem akan buat perangai camni..paling dasat, bgtau kat bos nak EL (nk mc tak reti nk berlakon sakit), tp last2 tk apply pon EL tuh..kire ponteng lah kan..ehhh..tp tklah selalu..klu line clear n tak bizi jek brani wat kerja2 'terkutuk' mcm ni..kekeke

nway, sesekali wat cmni takpe kot kak yatie..naufal pon ok jek kat nuseri kan..utk merapatkan hubungan dlm umah tangga gak kuar berdua2an nih..=p


p/s:wahhhh..dpt kerja baru ker..congrats yek..=)

Syahida said...

yatie, awat tak layan Magika? :-)

YatieJay said...

yusz,
Esoknya nak dtg keja laaagiii takut lagi2 dengan si MS tu..hahaa...

p/s : lama tak dengar cerita kau, rindu la!

Lily,
Thanks....
Awak tu lagi lah wajib buat sebab bukan selalu dapat jumpa husb.

Syahida,
Magika ada Mawi...i don laiiikkk mawi....heheee...

Emmy said...

hahaha...kita pun penah buat sekali...hahaha...mmg takut...rasa geli hati bila ingat balik rupa sakit leher masa tuh...

YatieJay said...

Emmy,
Awak bagi alasan sakit leher ek? Saya sakit perut...cirit-birit sebab sehari seblm tu (10/10/10) kan ramai org kawin. Konon alasan pergi bnyk kenduri kawin..hehee....

Elyn said...

1st time buat mesti berdebar2.... lenkali bule buat lai camni hahahah

Mummy Dasy said...

amboiii kan main lagi bdating + MC *ngehngehngeh*... akak samalerr kite klu kuar anak2 tgl pastu mesti teringat2 diorg ngah watpe, cam nyesal plak tinggalkan kat umah..

YatieJay said...

Elyn,
Berdebar2 tapi best....rasa mcm nak buat lagi!

MD,
Ha'ah...teringat2 sangat, tapi tak nyesal! Hampeh punya ummi lah akak ni...

♥Hernee Nazir♥ said...

pheewiitttt..1st time tngok en.nazir..hehehe..tinggi gak upenye..hehehe

YatieJay said...

Hernee,
Encik nazir saya tak hensem....tapi memang tinggi la! Penat nak mendongak kalau bercakap dgn dia sambil berdiri