BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 27 May 2010

Ikan Pelik!(Yg preggie takyah tengok lah ye...)

Weekend lepas saja bawak Naufal gi tengok kedai ikan kat Ayer Bemban. Kedai ni memang besar gila....macam2 ikan ada! Tapi aku saja nak share gambar ni....ikan ni rupa dia memang pelik. First time aku tengok.

Kat situ namanya "Toman Snakehead"
Harga boleh tahan!

Ada orang kata, ikan ni telah dibengkokkan. Wallahualam!
Ciptaan Allah ni macam2...

9 comments:

Cinda... said...

nape ikan tu?? ikan toman makan org kan??

cacat kot ikan tu..

Aku Bukan Bidadari said...

mcm ularrrrrrrrrrrrr, tak mo ar kak

Intan said...

Erkkk...bengkok btl badan ikan tu. Kuasa Allah kan :)

Elyn said...

dibengkok kan?? oleh manusia ke?? la kesian nyer....

Siti @ nurie said...

xtvt ct setiap hari ahad kalau x balik kota....berani ek nak amik gmbr...he he eh..ct tgok jelah....sbb kt umah x de akuarium..he he he..

kalau mia sibuk ajak tgok ikan, mmg ke sinilah port nyer

lily azliyana @ mama zara said...

hmmm..memang unik sungguh ikan ini..=p

Mummy Dasy said...

mcm pnah dgr kat kulai ke ni kak yg mcm dlm kelapa sawit tu ke tmptnye..hehehe klu salah sorry... mmg pelik..

YatieJay said...

Cinda,
Tahla ye....memang begitu kot ciptaaNya.

Tiara,
Sekali pandang memg mcm ular..dua kali pandang mcm ikan lak. Hahaa..

Intan,
Kuasa Allah...

Elyn,
Kebetulan masa tengoh dok tengok ikan tu org kat sebelah tengah bersembang2 pasal ikan ni. Kita ni pasang telinga ajelah..betul tak betul tu tak pasti lak.

Siti,
Kau tu lagi berani.....tapi kalau takde pantang larang takpe laa...Hmm, naufal pun kalau dtg sini memg suka sangat. Pastu nangis takmo balik. Satu kerja nak pujuk dia balik.

Lily,
Unik kan? Ikan toman sepanjang 3meter (rasanyalah) pun ada! Pendek kata takyah gi Aquaria lah...heheee...

Mummy Dasy,
Bukan kat dlm kelapa sawit. Mungkin MD pernah dengar area Kelapa Sawit kot? Tapi tempat ni kat Ayer Bemban...ke arah Air Hitam sana. Dtg KUlai nanti bgtau. AKak dgn siti leh bwk kau ke sana..hehee...

Nurarif Mat Yusof said...

Saya biasa mancing ikan ni. Nama ikan ni giant snakehead@toman. Ikan ni makan ikan lain. ganas ohh ikan ni. tp yg pelik asal badan ikan tu mcm tu. saya mancing takde pulak mcm tu badan die. boleh add sy kat fb kalau nak tgk koleksi ikan toman sy ni hihi. Nurarif Arif.