BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 29 May 2010

Berbaju Kurung Bling2 ke Gunung Belumut, Kluang

Hahaaa....saja kasik tajuk mcm tu, sebab cerita ni biasa2 saja.

Sebenarnya ni cerita basi pun. Tapi tak berkesempatan nak update. Lepas gi majlis kawin Linda pada 1-May yg lepas, kitaorg decided nak singgah Gunung Berlumut. Alang2 dah kat Kahang, Gunung Lumut ni dah dekat sangat. Rugi lak kalau tak pergi. Tapi tak cadang nak mandi, cuma packing baju Naufal aje. Mana tau, leh celup2 dia kat sungai barang setengah jam ke...heheee....

Tapi alangkah kecewanya kami bila tengok airnya yg tak mengalir laju malah keruh pulak tu. Ni gara-gara tak hujan, so air sungai jadik kurang. Niat nak celup2 Naufal terpaksa dibatalkan lantaran memikirkan air bekas org lain mandi. Kalau airnya mengalir laju dan banyak, ok gakkk..tak terasa mcm mandi bekas air mandi orang lain..heheee...

Mula2 sampai dengan semangat dan harapan yg menggunung


See...cetek dan keruh kan?


Naufal hanya mampu menelan air liur kegeraman atas jambatan. Sorry sayang...next time ye?


Ni lah maksud aku berbaju kurung bling2...rasanya aku sorang je yg ayu berbaju kurung dan pakai high heels ke sana masa tu.

Walaupun agak kecewa, tapi aku tetap memasang angan2 nak ke sana untuk piknik dan mandi-manda satu hari nanti. Suasana sekitar tempat tu sejuk, redup dan nyaman. Ramai gak yg camping dan buat barbeque...seronok betul! Dan aku sangat jeles dengan warga Felda yg dok dekat area situ....sekangkang kera je dari rumah. Agak2 rumah takde air atau cuaca terasa panas sangat, pergi mandi kat situ. Pastu balik rumah untuk mandi kasik bilas semula. Takyah nak pakai public toilet yg selalunya tak bersih dek kerana pengunjung yg takde kesedaran sivik!

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

haha..tajuk tak tahan tol..baju kurung bling2 lagi yek..=p

nway, tadi siang sy ke air terjun kat pancing pon sama isu. air nmpak kurang rasenye mmg sbb musim kemarau..tp ok lagilah sbb still ade air yang terjun2 tuh..Zara n papa jek mandi..sy escort jek..hehe

Cinda... said...

hehehe.. akak, lepas kenduri umah sy, sy pon pergi gunung ngan anak2 sedara, abg & abg ipar.. ops & Akiem skali.. memang airnye keroh, kitorg jalan ke dalam jauh gile..(tempat besenye tempat org bertenet2) nak dapat ari yg jernih.. lagi jauh dari tempat org terjun2 tu..

tapi.. layan mandi.. air gile airnye.. hehehe..

Cinda... said...

ops.. airnye sejuk gile.. tertinggal plak..**sejuk**

Elyn said...

bule bygkan suasana nyaman kat situ. tp mata org mesti tertumpu kat u kan?? ekekek opss larikk