BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, 15 December 2009

Entry Balik Penang - Bird Park

Nampak sangat aku ni dah kekeringan idea. Publish cerita yang dah sebulan berlalu. Nak buat macam mana, sebelum ni tak sempat je manjang.....

Balik Penang baru2 ni kami berkesempatan ke Penang Bird Park yang sekangkang kera je dari rumah parents aku (kira2 5km-8km). Walaupun dekat, tapi kami sengaja tangguhkan lawatan ni sebab nak tunggu Naufal "besar" sikit dan dah faham/kenal.

Entry fee RM4/org dewasa, Naufal pulak kira free sebab dia budak kecik. Kebetulan aku pergi hari Khamis so orang tak ramai. Lagi ramai burung2 daripada pengujung to be exact, tapi aku suka sebab takyah bersesak2. Tapi bila jumpa salah seorang pekerja kat situ, katanya sebab kebanyakan tourist datang waktu ada "show" sekitar pukul 11.30am dengan 3pm (mungkin aku silap, kalau nak confirmkan kena gi website dia). Apa2 hal pun, sungguhpun kami tak dapat menyaksikan bird show tu kami tetap rasa puas hati sebab seronok tengok Naufal enjoying the visit.

So, layan gambar ajelah ye....


Syoknya tengok bird sampai cangkung2




Naufal kegelian pegang burung kakak tua ni

Burung hantu ni kalau kita pegang kepalanya, dia akan menari ke kiri dan ke kanan. Cute!


Kesian burung2 bertempiaran lari takut kat Naufal

Naufal ni mungkin takut dgn merak laa..


"Besarnya bird ni ummi!" gitulah agaknya maksud si Naufal ni



Itik2 kat sini semua cute2. Rasa mcm nak pijak2 je...

Sekian terima kasih...

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

nmpak best bird park tu. naufal pon nmpak seronok tgk macam2 jenis birds..Zara pon mesti suka klu dpt pergi sana..=)

nway, tk tahan ayat 'rasa nak pijak2 itik yg cumei tu'..hahaha..

maya amir said...

ooo..naufal sudah besar...yehoohooo..boleh bagik adik plak.. die mmg sgt teruja tgk binatang kan yatie..penangan discovery channel nih:)

p/s : waiting for genting's photo plak nanti;)

Syahida said...

cantik2 gambar....KL punye bird park dah pergi?